Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Polen

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Polen

Polen wordt veelal in verband gebracht met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, waaraan in het hele land de herinneringen nog terug te vinden zijn. Niet in de laatste plaats natuurlijk door een bezoek aan Auschwitz. Ook zult u met andere tijdperken uit de geschiedenis in aanraking komen tijdens het reizen door het land.

Warschau heeft ondanks de bombardementen nog steeds, of eigenlijk opnieuw, een prachtige historische binnenstad. Deze oude stadskern werd steen voor steen wederopgebouwd na de Tweede Wereldoorlog. De universiteit en de voorname paleizen, waarvan er één een evenbeeld is van het Amsterdamse Paleis op de Dam, tonen weer de grandeur van weleer, met het Koninklijk Paleis als hoogtepunt.

Ook de oude binnenstad van Krakau ademt de grandeur van Mittel-Europa. Vanaf de voor elke oude Poolse stad typische “Rynek” of Markt vertrekt de “Koninklijke Weg”, naar de Wawelburcht, het epicentrum van het oude Polen. Hier vinden we het koninklijk paleis en de Wawel-kathedraal, waar alle Poolse koningen begraven liggen. 

Bij het reizen door het noorden van Polen zal de grote rijkdom uit de tijd van de Hanze zich onthullen, nog steeds zichtbaar in de architectuur uit die tijd. Ook de Duitse Orde en later de Pruisische adel wisten hun stempel op het gebied te drukken en lieten het gebied het indrukwekkende slot Malbork na en vele schitterende landhuizen. In de Noord-Poolse oude Hanzestad Gdansk, is de historie in de binnenstad het best bewaard. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de binnenstad zwaar beschadigd, maar dankzij Poolse restaurateurs is de stad als een feniks uit haar as herrezen. Bij de restauratie zijn de meeste historische Duitstalige gevelopschriften achterwege gelaten en werd gekozen voor het benadrukken van sporen van de Nederlandse aanwezigheid uit de Hanzeperiode.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles