Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Portugal

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Portugal

Al in de Romeinse tijd was het huidige Portugal een belangrijk gebied. Vooral in het zuiden, in de relatief onbekende regio Alentejo, zijn de talrijke resten van Romeinse monumenten van hoge kwaliteit te bewonderen. Dankzij de moren en de joodse immigranten ontwikkelde Portugal zich vanaf de dertiende eeuw tot een belangrijk land. Het zond ontdekkingsreizigers naar alle delen van de aarde en nam veel gebied in bezit. Van Japan, Brazilië, Angola tot Mozambique wapperde de Portugese vlag. In de vijftiende eeuw leek Portugal op weg één van de belangrijkste naties ter wereld te worden. Nadat de koningen het in de zestiende eeuw nodig vonden de ‘ongelovigen’ te verjagen verdween de welvaart geleidelijk.

Portugal is een land met een eigen identiteit, een zeer vriendelijke, gastvrije bevolking, mooie hotels en goede restaurants. De elegante hoofdstad Lissabon, gelegen aan de oever van de Taag, charmeert door haar mooie straatjes, de karakteristieke ‘azulejos’ en de fado-muziek. Er zijn invloeden uit de Moorse periode tot de twaalfde eeuw te vinden en uit de koloniale periode daarna. Op een heuvel boven de stad ligt het imposante, zestiende-eeuwse Castelo de São Jorge, eens de residentie van de Portugese koningen. Het zeventiende-eeuwse paleis en de tuinen van de markiezin van Fronteira en het koninklijke zomerpaleis Queluz maken juist indruk door de elegante en fraaie tuinen. De kunstliefhebber kan zijn hart ophalen in het Museo de Arte Antigua, met vroeg-kerkelijke schilderkunst, of het Museo Calouste Gulbenkian met een collectie op wereldniveau, variërend van Oosterse en Antieke kunst tot Europese kunst van de negentiende eeuw.

Bij een reis door het noorden van Portugal liggen de gezellige stad Porto en de schitterende Douro-vallei als vanzelfsprekend op de route. Het is het centrum van de uitstekende portwijnen. Een bezoek aan een van de vele schitterende landhuizen en wijngaarden kan haast niet voorbijgaan zonder proeverij. De streek heeft echter meer te bieden. Het was in de oude stad Guimarães dat de zoon van Hendrik van Bourgondië, Alfonso Henriques, zich tot eerste koning van Portugal liet kronen. De historische banden met Bourgondië zorgden in het omliggende gebied voor het ontstaan van vele romaanse kerkjes en kloosters, die tijdens een reis zeker een bezoek waard zijn.

De zuid-centrale regio Alentejo wordt door reizigers vaak overgeslagen, maar is een gebied met een rijk cultureel verleden. In het Romeinse Evora zijn de resten van het de laat-Romeinse stadsmuren, een thermencomplex en een goed bewaard gebleven forumtempel te zien. In de agrarische regio ten zuiden van de stad liggen nog enkele goed bewaarde Romeinse villa’s. De best bewaarde Romeinse stad van Portugal vinden we echter net ten noorden van de regio, in Conímbriga, nabij de historische universiteitsstad Coïmbra. Hier ziet u de resten van vele woonhuizen, met fraaie zuilenhoven en schitterende mozaïekvloeren. Kortom, onze reizen naar Portugal brengen een aantal culturele en architectonische parels aan het licht.

 

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles