Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Gastronomische bootreis

Gastronomie en wijn van Lissabon tot de Loire
Lunches & diners met Michelinsterren
Exclusieve degustaties bij prestige wijnghuizen

Gastronomische bootreis

Portugal - Frankrijk - Spanje

 • Prijsindicatie € 7.555 p.p.
 • Voor 13 dagen
Data en prijzen

Thema

Gastronomie

Vertrekperiode

April
Reisbeschrijving

Gastronomische bootreis

Een uitzonderlijke gastronomische bootreis langs culinaire steden en iconische wijngebieden in Portugal, Spanje en Frankrijk. Dit is een ware odyssee vol gastronomie en vinologie aan boord van het uiterst comfortabele mega-yacht L’Austral, met lunches en diners in Michelin-restaurants en exclusieve degustaties bij prestige wijnhuizen. Experts van Alain Ducasse en Château Latour en sommelier Eric Beaumard van George V in Parijs zijn speciaal aanwezig aan boord en zullen de bootreis luister bijzetten. Vanzelfsprekend is er ruim aandacht voor de culturele hoogtepunten die we onderweg passeren met ook uitgebreide tijd en ruimte voor individuele ontspanning en exploratie.

Programma

 • Dag 1 – donderdag 9 april: aankomst Lissabon en diner Belcanto 
  Rond het middaguur vliegen we van Amsterdam naar Lissabon met KLM. Transfer naar het monumentale hotel in het voormalige Palácio Vale Flor en een bezoek aan het indrukwekkende Hiëronymietenklooster in Belém, gebouwd in de Manuelstijl. ‘s Avonds diner in restaurant Belcanto van de bekende Portugese chef José Avillez dat onderscheiden is met twee Michelinsterren.

 

 • Dag 2 – vrijdag 10 April: Península de Setúbal
  Vandaag een privébezoek aan Pálacio e Quinta de Bacalhôa, een prachtig landgoed ten zuiden van Lissabon. Na een rondleiding door het renaissancepaleis en tuinen met typisch Portugese 'azulejos', proeven we verschillende Bacalhôa wijnen tijdens een degustatie, eindigend met een zoete Moscatel de Setúbal. Hierna volgt een exclusieve lunch speciaal voor ons georganiseerd op het wijngoed. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel. De avond is vrij in Lissabon.

 

 • Dag 3 – zaterdag 11 april: Lissabon
  De ochtend is vrij om Lissabon verder te verkennen. Later in de middag transfer naar de haven waar we aan boord gaan van het prestigieuze mega-yacht L’Austral. We varen weg uit Lissabon en beginnen onze bootreis met een galadiner in het gastronomische restaurant.

 

 • Dag 4 – zondag 12 april: Porto
  Aan het eind van de ochtend komen we aan in de haven van Leixões. De middag is vrij om de historische binnenstad van Porto op eigen gelegenheid te verkennen. In de avond varen we verder richting Baskenland.

 

 • Dag 5 – maandag 13 april: vaardag
  Een dag om te ontspannen en gebruik te maken van alle faciliteiten op het schip.

 

 • Dag 6 – dinsdag 14 april: La Rioja
  Na aankomst in Bilbao transfer naar het wijngebied van La Rioja. We bezoeken wijnhuis Marqués de Riscal gehuisd in een opvallend ontwerp van Frank Gehry, architect van het Guggenheim Museum in Bilbao. Tijdens een privérondleiding en degustatie krijgen we uitleg over de beroemde rode wijnen die dit huis produceert. Aansluitend een lunch in het gastronomische restaurant aangestuurd door chef Francis Paniego en bekroond met een Michelinster. Aan het eind van de middag varen we richting Frankrijk.

 

 • Dag 7 – woensdag 15 april: Médoc
  In de ochtend komen we aan in Pauillac, gelegen aan de Gironde in het prestigieuze wijngebied van Médoc. Hier vinden we monumentale wijngaarden en Grand Cru Châteaux zoals Latour en Lafite-Rotschild waar zeldzame rode wijnen van de Cabernbet Sauvignon druif worden gemaakt. We ervaren een rijk palet aan smaken bij verschillende wijngoederen in Pauillac, Saint-Estèphe en Margaux. In de avond diner aan boord dat voor de gelegenheid aanmeert voor Château Latour.

 

 • Dag 8 – donderdag 16 april: Saint-Émilion
  Na aankomst in Bordeaux transfer naar Saint-Émilion, een ander beroemd eersteklas wijngebied waar al sinds Romeinse tijden wijn wordt verbouwd. We beginnen met een rondleiding en degustatie bij Château Pavie dat zich in een zeer select gezelschap van wijnhuizen met een Premier Grand Cru Classé A bevindt. Vervolgens een lunch bij het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant La Table de Plaissance van chef Ronan Kervarrec in het hart van de historische stad.

 

 • Dag 9 – vrijdag 17 april: Bordeaux
  De dag is ter vrije besteding in Bordeaux, een mooie havenstad met monumentale gebouwen, grote winkelstraten en natuurlijk ook het La Cité du Vin wijnmuseum. Aan het begin van de avond varen we over de Gironde terug naar zee.

 

 • Dag 10 – zaterdag 18 april: Île-d’Aix
  Een dag om tot rust te komen op het pittoreske Île-d’Aix. Dit kleine eiland voor de kust bij Rochefort en nabij Fort Boyard biedt goede mogelijkheden voor een wandeling of fietstocht door de mooie natuur. Aan het eind van de middag zet ons schip koers richting Lorient.

                                                                                                       

 • Dag 11 – zondag 19 april: Saumur
  Na de ontscheping rijden we naar Saumur in de Loire, een charmant plaatsje met een Appellation d'Origine Contrôlée. We bezoeken het historische wijnhuis Ackerman waar mousserende wijnen, gemaakt volgens de méthode traditionnelle, worden bewaard in koele 'tuffeau' grottenkelders. We gaan verder de Loirevallei in naar Les Hauts de Loire, ons landelijk gelegen hotel in een negentiende-eeuws jachthuis. ’s Avonds dineren we in het restaurant van chef Rémy Giraud dat twee Michelinsterren heeft.

 

 • Dag 12 – maandag 20 april: Touraine
  We rijden langs de Loire naar het sprookjesachtige kasteel van Chenonceau, dat over de rivier Cher is gebouwd en Franse gotiek en renaissance combineert. We bekijken het kasteel met gelegenheid voor een lunch in de orangerie. Na een laatste degustatie van wijnen uit de Touraine rijden we terug naar ons landgoed waar de rest van de dag voor onszelf is.

 

 • Dag 13 – dinsdag 21 april: Chambord en vertrek Parijs
  In de ochtend een bezoek Château de Chambord, één van de meest ambitieuze Loirekastelen. Vervolgens rijden we naar het vliegveld van Charles de Gaulle waar we aan het begin van de avond naar Amsterdam vliegen met KLM.
Foto's
Inbegrepen

Alle maaltijden en drank aan boord van het schip en alle excursies volgens het programma zijn inbegrepen in de prijs. Er kan gekozen worden uit verschillende categorieën hutten aan boord van het schip.

Data en prijzen

2020 op aanvraag


 • KLM vluchten

Van 01-01-2020 tot 01-01-2020

0.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Schotland en zijn 'Levenswater'

Bekijk