Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Roemenië

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Roemenië

Het is een relatief weinig bezocht land, maar daarom is Roemenië niet minder de moeite waard om naartoe te reizen. Door een verleden waarin het land te maken kreeg met verschillende overheersers, kent Roemenië een grote verscheidenheid aan culturen. Roemenen leven hier al eeuwenlang samen met Hongaren, Saksen, Roma en Szekler, aangevuld met minderheden als Bulgaren, Serviërs en joden. Deze multiculturele geschiedenis heeft een bonte verzameling cultureel erfgoed opgeleverd.

Het noorden van het land, Transsylvanië, vormt de kern van de Hongaarse cultuur. Te midden van bergen en uitgestrekte wouden reist u langs historische steden, met prachtige architectuur, indrukwekkende kastelen van de oude adel en eenvoudige boerendorpjes, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Vele van deze oude plaatsjes zijn op de Werelderfgoedlijst van UNESCO beland, zoals het pittoreske Sighisoara, de geboorteplaats van Graaf Dracula.

Het veelzijdige landschap varieert van de bergruggen van de Karpaten tot heuvels en vlak gebied met wijnbouw. Te midden van deze mooie natuur vindt u tijdens een reis door Roemenië uniek beschilderde kloosters en kerken, met stijlelementen ui het Westen en het Oosten. 

Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, is vooral bekend om het gigantische pompeuze Volkspaleis, residentie en regeringsgebouw van voormalig dictator Nicolae Ceauçescu (1918-‘89) en zijn al even op macht beluste echtgenote Elena. Kapitalen werden gespendeerd aan dit 270 meter hoge en 240 meter brede paleis, waarvan de bouwstijl te omschrijven valt als een mengeling van stalinistische en klassieke neostijlen. En dat terwijl het land op de rand van bankroet stond en de bevolking leed onder grote armoede. Tegenwoordig bevat het gebouw niet alleen het parlement, maar biedt het ook plaats aan het Nationaal Museum voor Contemporaine Kunst en het Museum en Park voor Totalitarisme en Socialistisch Realisme. Wie naar het Boekarest van nu reist, treft een een dynamische stad, met aandacht voor het herstel van oude glorie, interessante musea en talloze restaurantjes.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles