Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Achter de coulissen!

Huis-museum van de iconische Sovjet-ballerina Galina Oelanova
Achter de schermen bij de befaamde Bolsjoi & Mariinksy-theaters
Bezoek aan het huis van Nikolai Rimski-Korsakov

Achter de coulissen!

Rusland

 • Prijsindicatie € 1.795 p.p.
 • Voor 7 dagen
Data en prijzen

Thema

Kunst

Vertrekperiode

Oktober
Reisbeschrijving

Achter de coulissen!

Marius Petipa, choreograaf en aartsvader van het klassieke ballet, heeft de hoeksteen van de danskunst gelegd in het 19e-eeuwse Sint-Petersburg. De dramatische nederlaag van Napoleons invasielegers klinkt door in de ouverture '1812', die Tsjaikovski componeerde in het Conservatorium van Moskou. Les BalletsRusses met zijn innovatieve balletten van o.a. VaslavNizjinski op muziek van Stravinski was het visitekaartje van de Russische kunst in Europa begin vorige eeuw. De revolutie bracht de Russische avant-garde zowel glorie als ondergang. Onder het gebulder van de Duitse kanonnen weerklonk in 1944, op het hoogtepunt van het beleg van Leningrad, Sjostakovitsj' onsterfelijke 7e symfonie. De historie van Rusland is intens verweven met de kunsten en deze reis zal het gordijn optillen. 

Tijdens deze kunst- & cultuurreis naar Moskou en Sint-Petersburg worden legendarische plaatsen uit het leven van de grote Russische componisten en musici bezocht en wordt gekeken achter de coulissen van de wereldberoemde muziektheaters, het Bolsjoi en het Mariinski. De rijkdom aan beeldende kunst en architectuur zal ook niet ontbreken, zoals de onmetelijke kunstschatten van de Hermitage en paleizen binnen en buiten de stad. Een besloten kamerconcert is onderdeel van het decor van deze reis. 

 

Programma

 • Dag 1, Amsterdam – Moskou 
  Vlucht Amsterdam – Moskou, transfer naar het hotel en onderweg inleidende stadsoriëntatie. Welkomstdiner in restaurant ‘Doctor Zhivago’.  

 • Dag 2,  Moskou 
  Vanochtend verkenning van het stadshart van Moskou – langs de centrale straat Tverskaja, het historische complex Zarjadje en het Rode Plein. In de middag bezichtiging van het Kremlin met de kathedralen, aansluitend een rondleiding in het oudste museum ‘s lands – de Schatkamer, ooit een privé collectie van de tsaren, bestaande uit kostbare iconen, ambassadeursgeschenken, tronen, tsarenkleding en Faberge-Paaseieren. ‘s Avonds een concert in een van de talrijke concertzalen, bijvoorbeeld de Nieuwe Opera of de Tsjaikovski-concertzaal. (facultatief). 

 • Dag 3, Moskou 
  In de ochtend bezoek aan de nieuwe Tretjakov-galerij, bekend om de verzameling Russische avant-garde en 20e-eeuwse kunst. In de middag een rondleiding in het huis-museum van de iconische Sovjet-ballerina GalinaOelanova, specatulair gelegen in een van de beroemdste wolkenkrabbers aan de kade van de Moskwa-rivier.GalinaOelanova is bekend als het boegbeeld van het klassieke ballet in het naoorlogse Rusland. In 1945 dansteOelanova de wereldpremière van  Assepoester van Sergej Prokofjev.  ’s Avonds een opera– of balletvoorstelling in een van de Moskouse theaters  (facultatief).  

 • Dag 4, Moskou – Sint-Petersburg 
  's Morgens een rondleiding achter de schermen van het befaamde Bolsjoi-theater. Aansluitend transfer naar het station en vertrek per dagtrein naar Sint-Petersburg; na aankomst een stadsoriëntatie in het teken van 'Petersburg – de stad van Tsjaikovski en Rimski-Korsakov'. 

 • Dag 5 , Sint-Petersburg 
  Vanochtend vervolg van de stadsverkenning - bezoek aan het Alexander Nevski-klooster, waar menig Russisch componist begraven ligt. Daarna een rondleiding achter de schermen van het Mariinski-theater. ‘s Middags een excursie in het Joesoepov-paleis met bezichtiging van een parel van theaterarchitectuur: het privétheater van grootvorst Joesoepov. ’s Avonds een opera in het Mariinski-theater(facultatief). 

 • Dag 6, Sint-Petersburg 
  Vanochtend een rondleiding in de gala- en audiëntiezalen van het Winterpaleis en de kunstcollectie van het Staatsmuseum de Hermitage. Aansluitend een rondleiding in de befaamde collectie van de Impressionisten in het dependance van de Hermitage aan de overkant van het Paleisplein.  ’s Middags bezoek aan het huis van Nikolai Rimski-Korsakov, een van de beroemdste Russische componisten, alwaar een besloten kamerconcert ter afsluiting. 

 • Dag 7, Sint – Petersburg – Amsterdam 
  's Morgens een uitstapje naar de tsarenresidentie van Paul I Pavlovsk met bezoek aan het paleis en de parken. In het station vanPavlovsk hebben bekende concerten plaatsgevonden; o.m. Johann Strauss jr. heeft hier gedirigeerd en later Sergei Prokovjev. In Pavlovsk is Anna Paulowna opgegroeid; in het Rozenpaviljoen werden haar huwelijk met Willem II en het afscheidsfeest voor vertrek naar Nederland gevierd. Willem breidde paleis Soestdijk uit naar voorbeeld van Pavlovsk. Na de lunch transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Amsterdam.

  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud van wijzigingen.
Foto's
Inbegrepen

 • Vliegreis per KLM Amsterdam - Moskou en St. Petersburg - Amsterdam
 • Luchthavenbelasting (ca. € 60,- per persoon)
 • Vervoer conform programma per bus met airconditioning
 • Dagtrein Moskou - St. Petersburg
 • Verblijf in **** hotels op basis van logies/ontbijt
 • Nederlandssprekende Russische lokale gidsen
 • Deskundige Nederlandstalige inhoudelijke begeleiding door drs. Michiel Harpertsen
 • Excursies volgens programma inclusief entrees
Data en prijzen

7-daags arrangement


 • Vlieg met KLM
 • Drs. Harpert Michielsen

Van 15-10-2021 tot 21-10-2021

1,795.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Het nieuwe millennium van Hongarije

Bekijk

Vorstelijk Stockholm

Bekijk