Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Cruise op de Wolga

Historische stadjes aan de Wolga
Kizji: spectaculaire hout-architectuur
Per comfortabel schip over schilderachtige rivieren

Cruise op de Wolga

Rusland

 • Prijsindicatie € 2.595 p.p.
 • Voor 11 dagen
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
Data en prijzen

Thema

Geschiedenis

Vertrekperiode

September
Reisbeschrijving

Cruise op de Wolga

Van Sint-Petersburg naar Moskou reizen we niet over de drukke snelweg, maar over schilderachtige rivieren per comfortabel schip. We bezoeken niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheden in deze twee grote steden met hun turbulente geschiedenis, maar ook de kleine, aan de oevers van de Wolga gelegen stadjes met hun eigen historisch verleden. 

Ons varend hotel is het comfortabele riviercruiseschip 'Shostakovitch’. Onze buitenhutten beschikken over een koelkastje, airconditioning en een eigen douchecabine met toilet.

Programma

 • 1e dag – zondag 18 september
  Heenreis
  Vertrek per rechtstreekse KLM-lijndienst van Amsterdam naar Sint-Petersburg. Wij installeren er ons op het comfortabele riviercruiseschip de ‘Shostakovitch’. Diner, evenals op de volgende dagen, aan boord.

 

 • 2e dag – maandag 19 september
  Sint-Petersburg
  Vandaag verkennen we de stad. Wij krijgen een duidelijke impressie van het Petersburg van Peter de Grote, Catharina de Grote en de laatste Romanovs. De belangrijkste gebouwen en historische plaatsen krijgen aandacht tijdens deze rondrit. In de middag bezoeken wij het Yusupov Paleis, een oord vol pracht en praal, waar Rasputin de dood vond.

 • 3e dag – dinsdag 20 september
  Rijksmuseum de Hermitage
  Aan de rivier de Neva staat het Winterpaleis. Het maakt deel uit van het Rijksmuseum de Hermitage, een van de beroemdste musea ter wereld. Deze zeer rijke collectie bestaat uit schilderijen, meubels, keramiek en sculptuur, dit alles in prachtig gedecoreerde zalen. Een waar feest! De middag is ter vrije besteding.

 • 4e dag – woensdag 21 september
  Mandrogy
  We verlaten Sint-Petersburg en maken een stop in Mandrogy, een schilderachtig plaatsje, gelegen in een prachtige omgeving. Hier is een 19e-eeuwse Russische nederzetting gereconstrueerd, waar oude ambachten en kleine winkels te bezichtigen zijn. Ook wordt er op traditionele manier wodka gestookt. Na ons bezoek varen we verder richting Kizhi.

 

 • 5e dag – donderdag 22 september
  Kizhi
  Het Kizhi-eiland, gelegen in het Onega-meer, was oorspronkelijk een heidense cultusplaats. In de 12e eeuw vestigden zich hier Russische kolonisten. Nu is het een indrukwekkend openluchtmuseum voor hout-architectuur. Het meest spectaculaire voorbeeld hiervan is de Kathedraal van de Transfiguratie, met niet minder dan tweeëntwintig houten koepels en rijk gedecoreerd met houtsnijwerk. Na ons bezoek gaan wij verder naar Goritsy.

 

 • 6e dag – vrijdag 23 september
  Goritsy
  In het plaatsje Goritsy bezoeken we eerst het 14e-eeuwse Kirillo Belozersky-klooster. Dit was ooit een favoriete verblijfplaats van Ivan de Verschrikkelijke, die plannen had om zich als monnik hier in een kloostercel terug te trekken. Het is één van de grotere kloostercomplexen van Rusland met 732 meter lange en zeven meter dikke kloostermuren die elf kerken omringen. 's Middags varen wij verder naar Jaroslavl.

 • 7e dag – zaterdag 24 september
  Jaroslavl
  De middeleeuwse stad biedt ons een rijke geschiedenis en is centrum van traditionele frescoschilderkunst en nijverheid. We bezoeken het versterkte klooster en de kathedraal van de profeet Elia. We wandelen over de centrale straat met gezellige kleine winkels en cafés en façades van oude koopmanshuizen. De vaart wordt voortgezet naar Oeglitsj.

 • 8e dag – zondag 25 september
  Oeglitsj
  Vandaag bezoeken wij het stadje Oeglitsj. Hier werd de zoon van Ivan de Verschrikkelijke vermoord, waarschijnlijk in opdracht van Boris Godoenov. Op de plaats waar het dode lichaam werd gevonden werd een kerk gebouwd, de Heilige Dimitry van het Bloed. De kerk is vanaf het water goed herkenbaar aan zijn blauwe koepels. Dit zijn niet de enige koepels. Met die van de Kathedraal van de Transfiguratie en die van de Kathedraal van de Opstanding vormen zij, vanaf de rivier gezien, een sprookjesachtig geheel.

 • 9e dag – maandag 26 september
  Moskou
  Aan het begin van de middag arriveren wij in Moskou. Na de lunch maken wij een stadsrondrit en bezoeken we het Rode Plein. U ziet dat het oude centrum is omgeven door gerestaureerde paleizen, chique winkelstraten en boulevards.

 • 10e dag – dinsdag 27 september
  Kremlin en Tretjakov Museum
  Vanochtend maken wij kennis met het Kremlin. Toen Peter de Grote in 1712 zijn hoofdstad en residentie naar Sint Petersburg verplaatste, bleef het Kremlin van Moskou een belangrijke rol spelen. We bezoeken de Mariaten-Hemel-Opnemingskathedraal, waar de tsaren werden gekroond, hun huwelijken werden bezegeld en hun kinderen werden gedoopt. Op ons programma staat vanmiddag het Tretjakov Museum met een rijke verzameling van Russische kunst en wereldberoemd om de iconencollectie. Hier zien we onder meer werken uit andere tijden zoals die van de Russische impressionisten en van Ilja Repin. 's Avonds ons laatste diner aan boord.

 • 11e dag – woensdag 28 september
  Moskou en terugreis
  Na het ontbijt ontscheping en als laatste excursie een uitstapje naar het Nieuwe Maagdenklooster, bekend om het indrukwekkende kerkhof, waar menige Russische beroemdheid (van Anton Tsjechov tot Nikita Chroestsjov) is bijgezet. De terugvlucht per rechtstreekse KLM-lijndienst van Moskou naar Amsterdam begint omstreeks 17.00 uur.  Aankomst ca. 19.30 uur. 


N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud.

Reisleiding

Drs. Lika Smirnova


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Internationale vluchten met KLM
 • Luchthavenbelastingen à € 60,- p.p.
 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma
 • 10 overnachtingen
 • Volpension minus 4 lunches
 • Excursies volgens programma
 • Entreekosten

 

Data en prijzen

11-daagse vaartocht door het hart van Rusland


 • Vluchten per KLM
 • Drs. Lika Smirnova

Van 18-09-2021 tot 28-09-2021

2,595.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Saksische kastelen

Bekijk

Rondreis Baltische Landen

Bekijk