Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

December in de tsarenstad

Besloten bezoek aan de particuliere (kunst-)collectie van prof. Vladimir Palejev
Uitstapje naar het Pavlovskpaleis
Bezoek aan Staatsmuseum de Hermitage

December in de tsarenstad

Rusland

 • Prijsindicatie € 1.295 p.p.
 • Voor 5 dagen
Data en prijzen

Thema

Kunst

Vertrekperiode

December
Reisbeschrijving

December in de tsarenstad

December in de tsarenstad  is een exclusieve winterreis naar Sint-Peterburg, de stad waar Pieter Waterdrinker al 25 jaar woont. Speciaal voor deze reis heeft de schrijver zijn agenda vrijgemaakt. Welkom in de sprookjesachtige cultuurstad die Waterdrinker in zijn bestseller Tsjaikovskistraat 40 en talloze andere romans in de Nederlandse letteren heeft vereeuwigd. Hij zal u vertellen over zijn hartstocht voor dit land, dat méér is dan alleen maar de politiek van het Kremlin en voor velen nog altijd een gesloten boek is. 

De winter is het beste moment om buiten de toeristendrukte door de pracht-en-praalzalen van de Hermitage te slenteren en de mooiste ballet- en operavoorstellingen in het Mariinski-Theater bij te wonen, zittend onder dezelfde kroonluchters als Dostojevski en Tsjaikovski. Verkenning van het mooiste wat de stad binnen en buiten te bieden heeft, ook buiten de gebaande paden, samen met insider Waterdrinker verleent de reis een bijzonder cachet. Petersburgse avonden – in een theater, concertzaal of jazzclub maken deze kerstreis tot een wintersprookje. 

Programma

 • Dag 1, 17 december donderdag
  Aan het begin van de middag per rechtstreekse KLM vlucht naar Sint-Petersburg. Na aankomst transfer naar hotel Radisson Sonja. Tijdens een gezamenlijk diner een inleidende lezing door Pieter Waterdrinker. Overnachting in Sint-Petersburg. 

 • Dag 2, 18 december vrijdag
  Na het ontbijt per bus een stadsoriëntatie met Pieter Waterdrinker door zijn geliefde stad Sint-Petersburg , ook langs de inmiddels beroemde Tsjaikovskistraat. Na gelegenheid tot lunch een bezoek aan het Winterpaleis, waar u een geweldige indruk krijgt van de gala- en audiëntiezalen van de Romanovs en haast eindeloze kunstcollecties van het wereldberoemde Staatsmuseum de Hermitage. 

 • Dag 3, 19 december zaterdag
  Vanochtend een bezichtiging van het Russisch Museum, een door Nicolaas II gestichte, publieke verzameling Russische schilderkunst. De collectie avant-garde is de eyeopener van dit bezoek. In de middag een bezoek aan twee bijzondere, geschakelde stadsvilla’s, vol geschiedenis: het Jugendstilpaleisje van ballerina en tsarenfavoriete Mathilde Ksjesinska en de classicistische villa van oliemagnaat Brandt. Naast het authentieke interieur bevatten beide gebouwen een verbluffende collectie uit het Museum voor Politieke Geschiedenis. ’s Avonds (facultatief) een opera- of balletvoorstelling in het befaamde Mariinski-theater. 

 • Dag 4, 20 december zondag
  's Ochtends een rondleiding in het Joesoepov-Paleis, bekend om de moord op Grigori Raspoetin, omstreden monnik en beruchte adviseur van de laatste tsarina, Alexandra Fjodorovna; en om een schitterend rococotheater en o.m. Moorse interieurs. /
  De rest van de dag ter vrije besteding, om op eigen gelegenheid de wondere winterwereld van Sint-Petersburg verder te verkennen. Bijvoorbeeld met een wandeling over de Nevski-Prospekt op het spoor van de Nederlandse geschiedenis, of een 'Poetinroute' met Pieter Waterdrinker. ’s Avonds een jazzconcert in Jazz Club Litejnaja 33. 


 • Dag 5, 21 december maandag
  Het verblijf in Petersburg wordt afgesloten met een uitstapje naar het buitenverblijf van de Romanovs, het Pavlovsk-paleis, waar Anna Paulowna opgroeide en waar haar verloving met Willem II gevierd werd. Het is een van de bekendste verblijven van de keizerlijke familie en onderdeel van het Unesco-werelderfgoed van Sint-Petersburg. Na de lunch transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Amsterdam. 


  N.B. Programmavolgorde- en onderdelen onder voorbehoud van wijzigingen.
Reisleiding

Nederlandssprekende deskundige reisleiding


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Vliegreis per KLM Amsterdam – St. Petersburg v.v.
 • Luchthavenbelasting (ca. € 55,- p.p.) 
 • Verblijf in het **** hotel Radisson Sonya St. Petersburg op basis van logies & ontbijt
 • Een lunch & diner
 • Excursies conform programma inclusief entrees
 • Bijdragen door Pieter Waterdrinker
 • Deskundige Nederlandssprekende Russische reisleiding
Data en prijzen

5-daags arrangement


 • Vlieg met KLM
 • Pieter Waterdrinker

Van 17-12-2020 tot 21-12-2020

1,295.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Santiago de Compostela

Bekijk

Trieste, Rijeka en Ljubljana

Bekijk