Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 62 of maak een afspraak

Kerst en kunst in St. Petersburg

Besloten bezoek aan de particuliere (kunst-)collectie van prof. Vladimir Palejev
Uitstapje naar het Pavlovskpaleis
Bezoek aan Staatsmuseum de Hermitage

Kerst en kunst in St. Petersburg

Rusland

 • Prijsindicatie € 995 p.p.
 • Voor 5 dagen
Data en prijzen

Thema

Kunst

Vertrekperiode

December
Reisbeschrijving

Kerst en kunst in St. Petersburg

Weelderige paleisinterieurs, bruisende concertzalen en bonbondoos gelijkende theaters, rijk behangen kerstbomen en over knisperende sneeuw snellende trojka’s –   de vervoeringen van Sint-Petersburg rond kersttijd zijn nog altijd die waar Ruslands beroemdste dichter Aleksander Poesjkin zich aan overgaf. Het ongeëvenaard historisch en artistiek erfgoed van deze kosmopolitische, flamboyante stad straalt nog meer in de winter. Vierhonderd bruggen over bevroren kanalen en goud glanzende koepels in de winterzon omlijsten de intieme warmte van paleisvertrekken en kleurrijke, kaarsverlichte kathedralen. 
Winter is het beste moment om buiten de toeristendrukte door de pracht- en praalzalen van de Hermitage te slenteren en de mooiste voorstellingen in het Mariinski Theater bij te wonen, zittend onder dezelfde kroonluchters als  Dostojevski en Tsjaikovski. Verkenning van het mooiste wat de stad binnen en buiten te bieden heeft, een trojka-rit en bezoek aan het tsarenbuitenverblijf Pavlovsk, met inbegrepen avondprogramma, maken deze kerstreis tot een wintersprookje. De kers op deze feestelijk taart dit jaar is een bezoek aan de collectie van prof. Vladimir Palejev, beschreven in het recentelijk verschenen boek van Sjeng Scheijen. 

Sjeng Scheijen geeft lezingen tijdens de reis – over het feest der kunsten in de stad – van Le Ballet Russes tot de Avant-garde en de privé collecties uit de Sovjettijd. 

Programma

 • Dag 1
  Aan het begin van de middag per rechtstreekse KLM vlucht naar St. Petersburg.  
  Na aankomst transfer naar ons hotel. Tijdens een gezamenlijk diner een inleidende lezing door Sjeng Scheijen.  
  Overnachting in St. Petersburg.

 • Dag 2
  Na het ontbijt stadsoriëntatie in St. Petersburg inclusief bezoek aan de majestueuze, schitterend gedecoreerde, Isaak-kathedraal 
  Na gelegenheid tot lunch bezoek aan het Winterpaleis waar u een indruk krijgt van de gala- en audiëntiezalen van de Romanovs en haast eindeloze schilderijencollecties van het wereldberoemde Staatsmuseum de Hermitage. 

 • Dag 3
  Vandaag staat in het teken van de Russische kunst. Na het ontbijt bezichtiging van het Russisch Museum, een door Nicolaas II gestichte, publieke verzameling Russische schilderkunst. De collectie avant-garde is de eyeopener van dit bezoek.  In de vroege middag een besloten bezoek aan de particuliere collectie van prof. Vladimir Palejev – een van de grootste verzamelingen van de Russische schilderkunst van het begin van de 20e eeuw s lands. ’s Avonds gelegenheid tot (zelfstandig) facultatief bezoek aan een balletvoorstelling in het befaamde Mariinksy theater. 

 • Dag 4
  's Ochtends een uitstapje naar het buitenverblijf van de Romanovs, het Pavlovskpaleis, net ten zuiden van Tsarskoje Selo. Het is een van de bekendste verblijven van de keizerlijke familie en onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed van Sint-Petersburg.  De rest van de ter vrije besteding om op eigen gelegenheid de wondere winterwereld van Sint-Petersburg verder te verkennen. Bijvoorbeeld met een wandeling langs de Neva, of een bezoek aan het Faberge museum. 

 • Dag 5
  De laatste ochtend in het Mensjikov Paleis, gebouwd voor de eerste burgemeester van Sint-Petersburg en vriend van Peter de Grote, Alexei MensjikovDe zalen rijkelijk betegeld met Delfts blauw zijn bijzonders indrukwekkend. Na de lunch in het paleis transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Amsterdam. 

  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud. 

 

Reisleiding

Dr. Sjeng Scheijen


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Vliegreis per KLM Amsterdam – St. Petersburg v.v.
 • Luchthavenbelasting (ca. € 55,- p.p.) 
 • Verblijf in het **** hotel Moscow op basis van logies & ontbijt
 • Excursies conform programma inclusief entrees
 • Lezingen door Sjeng Scheijen
 • Deskundige Nederlandssprekende Russische reisleiding
Data en prijzen

5-daags arrangement


 • Vlieg met KLM
 • Dr. Sjeng Scheijen

Van 20-12-2019 tot 24-12-2019

995.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Japan, Kyoto en het land van Enku

Bekijk

Kunst in de Golfstaten

Bekijk