Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Langs de oevers van de Jenisej

5-sterren schip MS Maxim Gorky

Langs de oevers van de Jenisej

Rusland

 • Prijsindicatie € 6.495 p.p.
 • Voor 11 dagen
Data en prijzen

Thema

Geschiedenis

Vertrekperiode

September, Oktober
Reisbeschrijving

Langs de oevers van de Jenisej

Aan boord van het 5-sterrenschip MS Maxim Gorky vertrekt deze reis vanuit Krasnojarsk, het voormalig centrum van de Siberische kozakken, tot stad uitgegroeid tijdens de Siberische goldrush en een belangrijke stop aan de trans-Siberische spoorlijn. Via de wateren van de alsmaar breder wordende Jenisej doorkruisen we het Siberische achterland en maken kennis met de lokale bevolking, hun gebruiken, tradities en erfgoed. Wandel door de nauwe straatjes van Jenisejsk langs koopmanshuizen en kloostersverken het oude Rusland in het geïsoleerde dorpje Nikulino, laat u vorstelijk verwelkomen in Galanino en ontdek de ziel van Siberië, langs de overs van de Jenisej.

Programma

Route 1

 • Dag 1 Amsterdam – Moskou  
  Avondvlucht van Amsterdam naar Moskou, alwaar overstap op de vlucht naar Krasnojarsk. 

 • Dag 2 Moskou – Krasnojarsk 
  Na een nachtvlucht in de ochtend aankomst in KrasnojarskAansluitend transfer naar het 5-sterren MS Maxim Gorky. Na het inschepen lunch aan boord en tijd ter vrije besteding.  
  In de namiddag stadsoriëntatie door het eclectische Krasnojarsk: het centrum is een combinatie van oude koopmanshuizen, de grootste fabrieken, een groot aantal fonteinen, eindeloos lange straten en diverse flora en fauna. Tijdens de rondgang tevens bezoek aan het huismuseum van de 19de-eeuwse schilder Vasily Surkov (1848-1916). Diner en overnachting aan boord. 
   
 • Dag 3 Krasnojarsk 
  Na het ontbijt aanvang van het excursieprogramma met onder meer bezoek aan het tsaar-vissen beeldhouwwerk op de Sliznevskiy-klip met uitzicht op de Jenisej-rivier en de waterkrachtcentrale van Krasnojarsk, behorend tot de grootsten ter wereld, alvorens per kabelbaan naar de top van het Bobrovy Log Fan park te klimmen voor een adembenemend uitzicht en wandeling door het park. In de avond vertrek naar Jenisejsk. Overnachting aan boord. 
   
 • Dag 4 Dag op het water 
  De hele dag op het water om te genieten van de vergezichten over de alsmaar breder meanderende rivier. Overnachting aan boord. 
   
 • Dag 5 Jenisejsk 
  In de ochtend aankomst in Jenisejsk, in 1619 gesticht als vesting en in 1635 verworden tot de eerste Russische stad aan de Jenisej. De stad kent een belangrijke plek in de Russische geschiedenis, eerst als voorpost in de Russische kolonisatie van Oost-Siberië, vervolgens als overslagpunt in de goud en pelshandel en tijdens het regime van Stalin als bannelingenoord vanwaar gevangenen naar de goudvelden van Kolyma werden getransporteerd. Uit de eerste twee periodes stammen nog de talrijke koopmanshuizen en kloosters in de nauwe straatjes die de oude stadskern, genomineerd om op de UNESCO Wereldergoedlijst te worden opgenomen, sieren. Ook kent de stad een verscheidenheid aan musea die het bezoeken waard zijn waaronder het Photo Izba, een unieke collectie lokale antieken waaronder meubels en gebruiksvoorwerpen zoals schoolspullen, en het Museum voor Houtschaafmachines. In de middag lunch aan boord terwijl het schip koers zet naar het dorpje Nikulino. De rest van de middag en avond ter vrije besteding aan boord. 
   
 • Dag 6 Nikulino 
  Na het ontbijt gaan we terug in de tijd met een bezoek aan het dorpje Nikulinowaar de bevolking nog volgens de oude religieuze tradities leven, volledig afgesloten van de buitenwereld, zonder televisie, computers, internet en (mobiele) telefoons. We krijgen een zeldzaam inzicht in de lokale nijverheid en brengen bezoek aan de lokale markt. Vervolgens terug naar het schip en naar het door Kozakken gestichte Vorogovo waar aankomst in de loop van de avond voor het bijwonen van een traditionele welkomstceremonie met lokale muziek, dans en lekkernijen. Overnachting aan boord.  
   
 • Dag 7 Jartsevo 
  In de loop van de ochtend mogelijkheid tot nadere kennismaking met de lokale bevolking tijdens een rondwandeling door het dorpje Jartsevo. Aansluitend vertrek richting Jenisejsk. Diner en overnachting aan boord. 
   
 • Dag 8 Jenisejsk  
  Gedurende de middag enige tijd ter vrije besteding in Jenisejsk of gelegenheid tot deelname aan een van de verschillende masterclasses die aan boord worden aangeboden. Overnachting aan boord. 
   
 • Dag 9 Galanino 
  Het bezoek aan Galanino deze ochtend staat in het teken van het Kozakkenleven. Ontvangst met Siberische gastvrijheid met bezoek aan verschillende huizen van lokale bewoners, verhalen over hun levenswijze gedurende de afgelopen eeuwen en een demonstratie van de creatieve gebruiken van berkenschors, die u zich tijdens het bezoek eigen kunt maken. Lunch aan boord en voortzetting van de terugreis naar Krasnojarsk. Overnachting aan boord. 
   
 • Dag 10 Krasnojarsk 
  Na een dag op het water in de vroege avond aankomst in Krasnojarsk, de trots van de stad, de (Trans-Siberische) spoorbrug uit 1899 die op de Wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs dezelfde erkenning kreeg als de Eiffeltoren, is nog indrukwekkender vanaf het water. Eenmaal aangemeerd diner in de stad en bezoek aan een concert. Overnachting aan boord. 
   
 • Dag 11 Krasnojarsk - Amsterdam 
  Na het ontbijt ontscheping en transfer naar de luchthaven van Krasnojarsk voor de terugvlucht naar Amsterdam via Moskou. 
   
  Programmaonderdelen en –volgorde onder voorbehoud van wijzigingen.

Route 2

 • Dag 1 Amsterdam – Moskou  
  Avondvlucht van Amsterdam naar Moskou, alwaar overstap op de vlucht naar Krasnojarsk. 

 • Dag 2 Moskou – Krasnojarsk 
  Na een nachtvlucht in de ochtend aankomst in Krasnojarsk. Aansluitend transfer naar het 5-sterren MS Maxim Gorky. Na het inschepen lunch aan boord en tijd ter vrije besteding.  
  In de namiddag stadsoriëntatie door het eclectische Krasnojarsk: het centrum is een combinatie van oude koopmanshuizen, de grootste fabrieken, een groot aantal fonteinen, eindeloos lange straten en diverse flora en fauna. Tijdens de rondgang tevens bezoek aan het huismuseum van de 19de-eeuwse schilder Vasily Surkov (1848-1916). Diner en overnachting aan boord. 
   
 • Dag 3 Krasnojarsk 
  Na het ontbijt aanvang van het excursieprogramma met onder meer bezoek aan het tsaar-vissen beeldhouwwerk op de Sliznevskiy-klip met uitzicht op de Jenisej-rivier en de waterkrachtcentrale van Krasnojarsk, behorend tot de grootsten ter wereld, alvorens per kabelbaan naar de top van het Bobrovy Log Fan park te klimmen voor een adembenemend uitzicht en wandeling door het park. In de avond vertrek naar Jenisejsk. Overnachting aan boord. 
   
 • Dag 4 Dag op het water 
  De hele dag op het water om te genieten van de vergezichten over de alsmaar breder meanderende rivier. Overnachting aan boord. 
   
 • Dag 5 Nikulino 
  Na het ontbijt per zodiac bootjes terug in de tijd met een bezoek aan het dorpje Nikulino, waar de bevolking nog volgens de oude religieuze tradities leven, volledig afgesloten van de buitenwereld, zonder televisie, computers, internet en (mobiele) telefoons. We krijgen een zeldzaam inzicht in de lokale nijverheid en brengen bezoek aan de lokale markt. Vervolgens terug naar het schip, overnachting aan boord. 
   
 • Dag 6 Verkhneimbatsk 
  ‘s Ochtends wederom per zodiac bootjes van boord om aan land te gaan op de plek de eerste Russische nederzetting aan de oostelijke oever van de Jenisej, gesticht in 1607. Tegenwoordig is het de toegangspoort tot een ethnografisch park dat de diversiteit van Siberië van het Putorana-plateau tot het Tajmyr-schiereiland samenvat. We brengen een bezoek aan een Ket-kamp en museum gewijd aan de Kozakken- en Pomoren-gemeenschappen in de regio 

 • Dag 7 Bakhta 
  Ontbijt aan boord van het schip, vervolgens per zodiac bootjes naar Bakhta, bekend van de  documentaire-film Happy People: A year in the Taiga van de gelauwerde regisseur en documentaire maker Werner Herzog. In Bakhta gelegenheid om te zeilen op één van de traditionele Siberische houten bootjes, u de lokale vistechnieken eigen te maken of de lokale keuken, bekend om haar vissoep, uit te proberen. Vertrek rond het middaguur, lunch en diner aan boord. 
   
 • Dag 8 Vorogovo 
  In de ochtend aankomst in Vorogovodoor de Kozakken gesticht.  
  We wonen een traditionele welkomstceremonie met lokale muziek, dans en lekkernijen bij. Aansluitend vertrek richting Jenisejsk. De middag en avond ter vrije besteding aan boord. 
   
 • Dag 9 Jenisejsk  
  De ochtend ter vrije besteding aan boord, waarna In de vroege middag aankomst in Jenisejsk, in 1619 gesticht als vesting en in 1635 verworden tot de eerste Russische stad aan de JenisejDe stad kent een belangrijke plek in de Russische geschiedenis, eerst als voorpost in de Russische kolonisatie van Oost-Siberië, vervolgens als overslagpunt in de goud en pelshandel en tijdens het regime van Stalin als bannelingenoord vanwaar gevangenen naar de goudvelden van Kolyma werden getransporteerd. Uit de eerste twee periodes stammen nog de talrijke koopmanshuizen en kloosters in de nauwe straatjes die de oude stadskern, genomineerd om op de UNESCO Wereldergoedlijst te worden opgenomen, sieren. Ook kent de stad een verscheidenheid aan musea die het bezoeken waard zijn waaronder het Photo Izba, een unieke collectie lokale antieken waaronder meubels en gebruiksvoorwerpen zoals schoolspullen, en het Museum voor Houtschaafmachines. Gedurende de middag kennismaking met de stad tijdens een stadstour. In de avond wordt koers gezet naar Galanino. Overnachting aan boord. 
   
 • Dag 10 Galanino 
  Het bezoek aan Galanino deze ochtend staat in het teken van het Kozakkenleven. Ontvangst met Siberische gastvrijheid met bezoek aan verschillende huizen van lokale bewoners, verhalen over hun levenswijze gedurende de afgelopen eeuwen en een demonstratie van de creatieve gebruiken van berkenschors, die u zich tijdens het bezoek eigen kunt maken. Lunch aan boord en voortzetting van de terugreis naar Krasnojarsk. Overnachting aan boord. 
   
 • Dag 11 Krasnojarsk 
  Na een dag op het water in de vroege avond aankomst in Krasnojarsk, de trots van de stad, de (Trans-Siberische) spoorbrug uit 1899 die op de Wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs dezelfde erkenning kreeg als de Eiffeltoren, is nog indrukwekkender vanaf het water. Eenmaal aangemeerd diner in de stad en bezoek aan een concert. Overnachting aan boord. 
   
 • Dag 12 Krasnojarsk - Amsterdam 
  Na het ontbijt ontscheping en transfer naar de luchthaven van Krasnojarsk voor de terugvlucht naar Amsterdam via Moskou. 
   
  Programmaonderdelen en –volgorde onder voorbehoud van wijzigingen. 
Reisleiding

Engelssprekende Lokale Reisleiding


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Vluchten per Aeroflot Amsterdam - Krasnojarsk v.v. (met overstap in Moskou)
 • Luchthavenbelastingen
 • 1 stuks ruimbagage
 • Verblijf aan boord van 5-sterren rivier cruiseschip MS Maxim Gorky o.b.v. volpension
 • Lokale Engelssprekende gidsen 
Data en prijzen

11-daags arrangement (route 1)


 • Verblijf aan boord van 5-sterren schip MS Maxim Gorky

Van 03-10-2020 tot 13-10-2020

6,495.00 p.p.

12-daags arrangement (route 2)


 • Verblijf aan boord van 5-sterren schip MS Maxim Gorky

Van 23-09-2020 tot 04-10-2020

7,695.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Historische kruispunten van het Russische Rijk

Bekijk

Sicilië & Malta

Bekijk