Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Schotland

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Schotland

Schotland kent een veelzijdigheid die menigeen het land van de tartan, whisky en doedelzakken niet direct zou toedichten. Bekend zijn de mythische meren, waaronder het befaamde Loch Ness en de ongerepte natuur van de Schotse hooglanden die schittert in menig film en de componist Mendelssohn tot de Hebriden-ouverture en de Schotse symfonie inspireerde.

Echter, het land van Robert Burns en de ontdekkingsreiziger Livingston beschikt met UNESCO literatuurstad Edinburgh ook over de festivalhoofdstad van de wereld, en dat is nog maar het topje van de culturele ijsberg. Een indrukwekkende hoeveelheid statige kastelen en landhuizen herinneren de bezoeker aan de bewogen Schotse geschiedenis van de tijden van de Schotse clans tot Mary Stuart, 'Bonnie Prince Charly' en de Jakobitische opstanden.

Ook op het gebied van musea en kunstcollecties weet Schotland de bezoeker te boeien met onder meer de intrigerende collectie van het National Museum of Scotland en de meesterwerken in de Scottish National Gallery, Aberdeen Art Gallery en het Kelvingrove Museum. De liefhebber van gastronomie kan daarnaast niet alleen terecht bij de de oudste en beste whisky destilleerderijen maar ook een beroep doen op een keur aan restaurateurs met lekkernijen van Angusrundvlees tot schaaldieren uit Shetland.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles