Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Spanje

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Spanje

Het rijke Moorse en koloniale verleden, de kunstverzamelingen van de Spaanse koningen tot aan de moderne tijd en de culturele, regionale identiteit, maken Spanje tot een zeer boeiende bestemming. Het prettige klimaat is bovendien een aangename toevoeging aan uw reis.

Een van dé plaatsen om in Spanje naartoe te reizen, is het koninklijke Madrid, dat de grootste en belangrijkste kunstverzamelingen van het land herbergt. Toen Philips II Madrid tot hoofdstad maakte, ontstond er een hechte band tussen deze nieuwe hoofdstad, de schilderkunst en de Spaanse koningen. Het Museo del Prado dankt zijn rijkdom dan ook aan de Spaanse koningen, die naast mecenas ook collectioneurs waren, en biedt zalen vol werken van El Greco, Velázquez en Goya. Ook het Museo Thyssen-Bornemisza, een voorheen particuliere collectie met klassiekers en moderne meesters, en het Centro de Arte Reina Sofia, met een grote verzameling Spaanse moderne kunst uit de twintigste eeuw (waaronder de Guernica van Picasso), maken een bezoek aan de stad meer dan waard.

In tegenstelling tot Madrid onderscheidt Barcelona zich door vernieuwing en experimenten. Het werk van Antonio Gaudí, een van de vertegenwoordigers van de Spaanse art-nouveau, oefent een grote aantrekkingskracht uit op reizigers, kunst- en cultuurliefhebbers. Een scherp contrast biedt het Mies van der Rohes Paviljoen aan de voet van de berg Montjuïc. De stad telt verder enkele musea die speciaal ontworpen zijn voor de grootste Catalaanse kunstenaars: Joan Miró en Pablo Picasso.

Ook het Baskische Bilbao is voor liefhebbers van moderne kunst een interessante plaats om naartoe te reizen. Frank O. Gehry bouwde hier enige jaren geleden het bijzondere onderkomen voor het Guggenheim Museum, met werk uit de collecties van Solomon en Peggy Guggenheim en werken van Spaanse en Baskische kunstenaars. Postmoderne architectuur vinden we in Valencia, de derde stad van Spanje. De Ciutat de les Arts i les Ciències, stad van kunst en wetenschap, omvat enkele bijzondere gebouwen van de hand van Calatrava en van Felix Candela.

Andalusië, de meest zuidelijke streek van Spanje, is door de eeuwen heen een smeltkroes geweest waarin Moorse, christelijke, joodse en zigeunerinvloeden samensmolten tot een levendige, rijke cultuur. Hier vindt u unieke Moorse steden met een keur aan historisch en cultureel erfgoed: het Moorse paleis Real Alcázar in Sevilla, de wereldberoemde Mezquita in Cordoba en natuurlijk het Alhambra en de Generalife in Granada. Zeer aantrekkelijk zijn ook de kleinere plaatsen die minder door het cultuurtoerisme worden bezocht. Het zijn vaak echte pareltjes van kunst en cultuur.
Daarnaast zijn er cultuurschatten te vinden langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela en in Extremadura, het land van de conquistadores, beide verbonden door de legendarische zilverroute die via Salamanca leidt.

 

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles