Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 62 of maak een afspraak

Andalusië

Bezoek Alhambra
Dagexcursie Cordoba
Nerja en het Albayzin

Andalusië

Spanje

 • Prijsindicatie € 1.895 p.p.
 • Voor 8 dagen
Data en prijzen

Thema

Kunst

Vertrekperiode

Maart
Reisbeschrijving

Andalusië

Eeuwenlang heeft Spanje onder moorse invloed gestaan, het huidige Andalusië maar liefst een kleine acht eeuwen. De
streek bezit nog prachtige voorbeelden van moorse bouwkunst met als hoogtepunten de schitterende Alcázar in Sevilla,
de Mezquita in Cordoba en het Alhambra in Granada. Na het vertrek van de moren bleef hun invloed nog lange tijd
herkenbaar in de mudégarstijl, die parallel liep met ‘het nieuwe bouwen’ van de christelijke overheersers, aanvankelijk nog
de gotiek, later de renaissance. In een aangenaam voorjaarsklimaat bezichtigen we al dat moois vanuit de standplaatsen
Sevilla en Granada. Ook pareltjes zoals Ronda, Antequera en Nerja staan op het programma.

Programma

 • 1e dag – maandag 30 maart, heenreis
  In de loop van de middag begint de rechtstreekse vlucht per Transavia-lijndienst van Amsterdam naar Sevilla. We logeren vier nachten in het goed gelegen, eersteklas hotel Ribera de Triana. Welkomstdiner.

 • 2e dag – dinsdag 31 maart, Sevilla
  Vandaag verkennen we de wijken Santa Cruz en Arena. We bezoeken het van oorsprong moorse Alcázar met de mooie tuinen en we bekijken de immens grote kathedraal. Na de lunchpauze in de Juderia verkennen we de stad verder en maken we onder meer een wandeling langs de Torre de Oro met uitzicht op de Quadalquivir. Het diner is vanavond, evenals op 1, 2 en 4 april, niet inclusief. De reisleiding doet u graag suggesties voor goede restaurants.

 • 3e dag – woensdag 1 april, dagexcursie naar Cordoba
  De comfortabele hogesnelheidstrein brengt ons in veertig minuten in Cordoba, de stad met de prachtige patio’s. We maken een rondwandeling door de nauwe straatjes van de joodse wijk, bezoeken de synagoge en uiteraard de Mezquita, moskee en kathedraal in één. Voorts bekijken we de mooi gerestaureerde Romeinse brug en het koninklijke paleis, het Alcázar, dat indrukwekkende Romeinse mozaïeken bezit.

 • 4e dag - donderdag 2 april, Casa de Pilatus en Museo de Belles Artes
  In de ochtend bezoeken we de Casa de Pilatus, één van de mooiste vroegrenaissance herenhuizen van Sevilla en het museum voor schone kunsten dat prachtig werk bezit van Zurbarán en Murillo. De middag is ter vrije besteding. De reisleiding doet u suggesties.

 • 5e dag – vrijdag 3 april, Via Ronda en Antequera naar Granada
  We verlaten Sevilla. Onderweg naar Granada bezoeken we het stadje Ronda, gelegen aan een spectaculaire kloof en destijds bij de Reconquista één van de laatste moorse bastions in Spanje. Het oude centrum ademt nog de sfeer van voorbije tijden. In de loop van de middag is er nog tijd voor een kort bezoek aan Antequera met zijn vroeggotische Colegiata de Santa Maria Mayor. In Granada installeren wij ons voor drie overnachtingen in het centraal gelegen hotel Melia. Vanavond gezamenlijk diner.

 • 6e dag – zaterdag 4 april, Granada en het Alhambra
  In de ochtend brengen we een bezoek aan het wereldberoemde Alhambra en de tuinen van de Generalife. ’s Middags bekijken we de kathedraal en de Capilla Real waar Isabella en Ferdinand, de katholieke koningen, begraven liggen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 • 7e dag – zondag 5 april, Nerja en het Albayzin
  Via een mooie route langs de uitlopers van de Sierra Nevada rijden we naar de kust. Ons doel is het historische stadje Nerja, ook wel het ‘balkon van Europa’ genoemd. Terug in Granada maken we aan het einde van de middag een wandeling door de oude moorse stadswijk, het Albayzin, vanwaar we een prachtig zicht hebben op het Alhambra tegen de achtergrond van de Sierra Nevada. Afscheidsdiner aan de voet van het Albayzin.

 • 8e dag – maandag 6 april, Alhama de Granada, Malaga en terugreis
  We verlaten Granada en rijden via een mooie bergroute naar het aan een diepe kloof gelegen Alhama de Granada. In de gezellige stad Malaga is er nog tijd voor een wandeling door de oude stad en een bezoek aan het Castillo de Gibralfaro met uitzicht over stad en haven. In de avond vertrekt de rechtstreekse terugvlucht per Transavia-lijndienst van Malaga naar Amsterdam. Aankomst ca. 23.00 uur.
Reisleiding

Drs. Herman Holtmaat


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Internationale vluchten met Transavia
 • Luchthavenbelastingen à € 40,- p.p.
 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma
 • 7 hotelovernachtingen
 • Ontbijten en 3 diners 
 • Excursies volgens programma
 • Entreegelden
Data en prijzen

8-daags arrangement


 • Vlieg met Transavia
 • Drs. Herman Holtmaat

Van 30-03-2020 tot 06-04-2020

1,895.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Kunstschatten langs de Duero

Bekijk

Rome, vijfhonderd jaar Rafael

Bekijk