Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Tsjechië

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Tsjechië

De 'Gouden Stad' van Europa, wordt Praag vanouds genoemd. Tijdens stadswandelingen ziet u de middeleeuwse stad van de Boheemse koningen en de barokke paleizen van de Habsburgers. Een architectuurwandeling voert door de artistieke bloeitijd van de 19e en vroeg-20e eeuw, met zijn unieke verscheidenheid aan Jugendstil en Modernisme.

Praag is de hoofdstad van de 'bohémiens' ... Door de eeuwen heen is deze stad de pleisterplaats geweest van dichters, kunstenaars en gelukszoekers uit alle windstreken van Europa. De raadselachtige sfeer van Franz Kafka's verhalen is voelbaar in de wirwar van kronkelige stegen, verborgen pleintjes en onverwachte doorkijkjes. Het hooggelegen gebouwencomplex van de Burcht, waar sinds de 13e-eeuwse koning Ottokar de regeringsmacht zetelt, stond model voor 'Het Slot'. Het kosmopoliete duits-tsjechisch-joodse Praag van deze rasechte 'bohémien' kunt u leren kennen tijdens een literaire wandeling, met onder meer een bezoek aan de beroemde joodse begraafplaats en synagoges.

Bovendien heeft Praag de reputatie het 'muziek-conservatorium van Europa' te zijn. De 'bohémien' Wolfgang Amadeus Mozart droeg een symfonie op aan de stad waar hij zijn dankbaarste publiek vond. Dit klankrijke aspect ziet en hoort u in het boeiende Mozart Museum. Ook Dvorak en Smetana lieten zich hier inspireren tot hun mooiste creaties.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles