Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 62 of maak een afspraak

Kerst in Praag

Vertrekgarantie
Kerstgalaconcert
Le nozze di Figaro
De Notenkraker

Kerst in Praag

Tsjechië

 • Prijsindicatie € 1.785 p.p.
 • Voor 6 dagen
Data en prijzen

Thema

Muziek

Vertrekperiode

December
Reisbeschrijving

Kerst in Praag

Het is een feest om vanuit een stijlvol hotel in de kerstperiode van de Gouden Stad te genieten en vier avonden in de sfeervolle theaters door te brengen. Een afwisselend programma met een kerstgalaconcert, het ballet De Notenkraker en twee grote
opera’s; Mozarts Le nozze di Figaro en Carmen van Bizet

Programma

 • 1e dag – dinsdag 24 december, heenreis en Praag
  Omstreeks het middaguur vertrek per rechtstreekse KLM-lijndienst van Amsterdam naar Praag, waar we ons installeren in het eersteklas, stijlvolle Art Nouveau Palace Hotel. Tijdens onze rit van het vliegveld naar het hotel werpen we al een eerste blik op de stad met de vele torens. Het programma begint aan het eind van de middag met een aperitief, inleiding en het welkomstdiner.

 • 2e dag – woensdag 25 december, de Gouden stad en Gala Kerstconcert
  Vanochtend maken we een eerste stadswandeling door het oude centrum. We bekijken onder meer het Staromestske Namesti (het Oude Plein) met de Tyn-kerk, en het stadhuis met de beroemde astronomische klok en we wandelen door de joodse wijk. In de loop van de middag verzamelen we voor de inleiding tot het Gala Kerstconcert in het Rudolfinum. U hoort de Negende Symfonie De Nieuwe Wereld van Antonin Dvorak en aria’s uit opera’s van Smetana en Rossini en Carmen van Bizet.

 • 3e dag – donderdag 26 december, beroemde componisten en Le nozze di Figaro
  Onze stadswandeling staat geheel in het teken van muziek en leidt langs de huizen die van belang zijn geweest voor de grote Tsjechische componisten. We bezoeken de Villa America, het museum dat gewijd is aan Antonin Dvorak en het Smetana Museum, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op de Moldau. Na de inleiding en het diner gaan we naar het Estates Theater voor de opvoering van Mozarts opera Le nozze di Figaro. De combinatie van het sociaal kritische toneelstuk van Beaumarchais, de bewerking van Lorenzo da Ponte en Mozarts geniale muziek leverde een van de absolute hoogtepunten uit de geschiedenis van het muziektheater op. Geniet van de opmerkelijke muzikale karakterisering van de personages en situaties! 

 • 4e dag – vrijdag 27 december, Praag en De Notenkraker
  De ochtend is vrij en na de inleiding en het diner gaan we naar het National Theater voor de opvoering van het ballet De Notenkraker. Als er één ballet past in de kerstperiode is het wel De Notenkraker van Tsjaikovski naar het fantastische verhaal van E.T.A. Hoffmann. De handeling start immers tijdens het kerstfeest waar Clara een mooie, grote notenkraker krijgt waar ze erg blij mee is. Die verandert in een prins en voert Clara, door dansende sneeuwvlokjes heen, mee naar het land van de Suikerfee waar ze op een groot feest onthaald wordt. Een magische wereld vol fantasie op meeslepende vertrouwde melodieën. 

 • 5e dag – zaterdag 28 december, Art Nouveau en Carmen
  Vanochtend begint met een wandeling door de Pariska, de straat met prachtige Art Nouveau huizen. We bezoeken het aan de kunstenaar Alphonse Mucha gewijde museum. Alphonse Mucha vond zijn grote roem in Parijs nadat hij daar een schitterende affiche had gemaakt voor Sarah Bernhardt. Ten slotte gaan we naar het fraai gerestaureerde  Representatiehuis Obecni Dum. Ook hier vinden we decoraties van Alphonse Mucha. In de middag krijgt u een inleiding op de opera Carmen van Bizet, die we na het diner, in het National Theater bijwonen. Bizets Carmen blijft een van de meest opgevoerde werken van het repertoire en terecht! Het is een van de origineelste partituren met een sterk, dramatisch libretto, een fascinerende titelheldin en een aaneenschakeling van meeslepende melodieën, gekruid met zuidelijk temperament en Spaanse folklore-elementen.

 • 6e dag – zondag 29 december, laatste bezoeken en terugreis
  Een deel van de ochtend is vrij. U kunt een wandeling maken over de Karelsbrug die naar de Burcht voert aan de andere kant van de Moldau en het Gouden Straatje bezoeken. ’s Middags begint de terugvlucht per KLM-lijndienst van Praag naar Amsterdam. Aankomst ca. 16.00 uur.
Reisleiding

Erna Metdepenninghen


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten met KLM
 • Luchthavenbelastingen à € 50,- p.p.
 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma
 • 5 overnachtingen
 • Ontbijten en diners
 • Excursies volgens programma
 • Entreekosten
 • Goede toegangskaarten tot het concert, de balletuitvoering en de twee opera’s
Data en prijzen

6-daags arrangement


 • Vlieg met KLM
 • Erna Metdepenninghen

Van 24-12-2019 tot 29-12-2019

1,785.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Leipzig

Bekijk

Schubertiade Schwarzenberg

Bekijk