Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Turkije

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Turkije

Turkije is een fascinerend land om naartoe te reizen. Het vormt de brug tussen oost en west, de schakel tussen Europa en Azië, met het grote Istanbul als grensbewaker aan weerszijden van de Bosporus.

Het strategisch gelegen Istanbul is een smeltkroes van culturen. Gesticht als Byzantium door Griekse kolonisten werd de stad door de Romeinse keizer Constantijn als Constantinopel tot de hoofdstad van het West-Romeinse of Byzantijnse Rijk gemaakt. Tot aan het einde van het Ottomaanse Rijk bleef Istanbul de belangrijkste stad van het land. Nabij de monding van de Gouden Hoorn in de Bosporus vindt u de belangrijkste monumenten uit de geschiedenis van de stad. Hier staat de beroemde Haghia Sophia, de kerk van de heilige wijsheid, gebouwd door keizer Justinianus. Nabij het hippodrome vinden we ook de Blauwe Moskee, genoemd naar het tegelwerk uit Izmir, en het Topkapi Paleis, het weelderige paleis van de Osmaanse sultan met een prachtig bewaard gebleven harem. De architectuur van het gebouw is verweven met de oorspronkelijke functie.

De stad kent echter ook minder bekende juweeltjes, zoals het Islamitische bedevaartsoort Eyüp, hoog aan de oever van de Gouden Hoorn, en imponerende musea als het museum van Moderne kunst en het Sabançi Museum voor Ottomaanse kunst.

De westkust van Turkije vormt een schatkamer van monumenten uit de periode dat dit gebied bekend stond als Klein-Azië. Zo zijn in steden als Perge en Aspendos goed bewaarde Griekse en Romeinse theaters te bewonderen. In Ephese staat de beroemde bibliotheek van Celsus en in Milete en Didyma vinden we een enorm tempelcomplex van de god Apollo. In Myra en Tlos zijn nog altijd prachtige voorbeelden van rotsgraven uit het Lycische Rijk, inmiddels bijna 2500 jaar oud.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles