Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Zweden

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Zweden

Het langgerekte Zweden is een slordige elf keer zo groot als Nederland, maar het geringe aantal inwoners van 10 miljoen (waarvan 1 miljoen in hoofdstad Stockholm) verklapt al dat het Scandinavische land veel gebieden herbergt waar de mens niet of nauwelijks vertegenwoordigd is. De karakteristieke, uitgestrekte naaldbossen, die op aangename wijze afgewisseld worden door heuvels en meren in met name het noorden van Zweden, zijn hier grotendeels debet aan.

Voor het ontstaan van Zweden moeten we terug naar de Middeleeuwen. De staat beleefde een bliksemstart, want in de aansluitende Vroegmoderne Tijd groeide het uit tot een grootmacht. De landsgrenzen lagen destijds anders waardoor het toenmalige Zweden ook delen van onder meer de Baltische Staten, Finland en het Heilige Roomse Rijk omvatte. De fase die hierop volgde was minder succesvol voor de Zweden: in zowel de 18e, 19e als 20e eeuw werd veel grond verloren. Opvallend feitje in deze is dat Zweden nadat het in 1814 Noorwegen annexeerde niet meer in oorlog is geweest.

Zweden bestaat voor bijna 9% uit water, maar dit is wel verdeeld over niet minder dan zesennegentigduizend (!) meren. Natuurreservaten en nationale parken bewerkstelligen dat de ongerepte Zweedse natuur grotendeels beschermd gebied is. Hoofdstad Stockholm is eveneens waterrijk, maar staat qua natuur in schril contrast met de uitgestrekte Zweedse landschappen. Uniek aan Stockholm is dat de stad gelegen is op veertien eilanden die middels bruggen met elkaar verbonden zijn. De Oude Stad, Gamla Stan, verdient een speciale vermelding. Door de vele smalle straten en kleurrijke huizen doet dit stadsdeel bijna Zuid-Europees aan.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles