Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Zwitserland

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Zwitserland

Hoewel Zwitserland met name bekend staat als lieflijk Alpenland, is het tevens een muzikale bestemming van formaat. In Gstaad en omgeving vindt ieder jaar het gerenommeerde Menuhinfestival plaats. De in Amerika geboren violist Jehudi Menuhin verhuisde in 1957 met zijn familie naar het Zwitserse plaatsje. Een jaar daarvoor was hij door de directie van de lokale toeristische sector gevraagd om in het zomerseizoen enkele concerten te geven. Daarmee werd ook het festival geboren en in 1957 vonden de eerste muzikale uitvoeringen plaats, waarbij naast Menuhin ook Maurice Gendron, Benjamin Britten en Peter Pears optraden. De ‘Yehudi-Menuhin-Musiksommer’ groeide steeds verder uit en na zijn dood in 1999 werd Jehudi’s erfenis middels een veelzijdig programma in ere gehouden, met een nadruk op inspirerende natuur en bergen van Saanenland waar de violist zo van onder de indruk was.

Montreux verwelkomt jaarlijks vermaarde internationale orkesten. De geschiedenis van het festival gaat terug naar 1946. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren verscheidene illustere artiesten naar Zwitserland gevlucht en dit zorgde er mede voor dat een festival van internationaal allure heeft kunnen ontstaan.
Ook in Luzern komen bij tij en wijle beroemde orkesten, legendarische dirigenten en virtuoze solisten bij elkaar om muziek te maken in de idyllische omgeving van het Vierwoudstrekenmeer. Ze spelen befaamde partituren in het concertgebouw, ontworpen door Jean Nouvel, dat bekend staat om zijn fenomenale akoestiek en zijn prachtige architectuur.

De concerten vinden veelal in de avonden plaats op bijzondere locaties, zodat er overdag gelegenheid is voor wandelingen door het Zwitserse landschap en voor museumbezoek.

 

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles