Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Academische reizen

Over Academische reizen
De wetenschappelijke achtergrond is de solide fundering van Academische reizen. Dankzij de uitzonderlijk geschoolde kennis en de werkervaring neemt de begeleiding de deelnemers mee naar een verdiepend niveau op het gebied van kunst, geschiedenis, archeologie en muziek. Regelmatig wordt hierbij aangesloten op de actualiteit van bijvoorbeeld tijdelijke tentoonstellingen of culturele manifestaties. Deze combinatie leidt al vijftig jaar tot een succes onder academici en ieder ander met een specifieke interesse, die graag in goed gezelschap met een gelijk referentiekader vertoeft. Een gedegen organisatie en optimaal comfort onderweg spreken vanzelf. Academische Reizen geeft een aantal maal per jaar het Cultoura magazine uit, waarin steeds nieuwe reizen en aanvullende artikelen van de wetenschappelijke reisleiders staan gepubliceerd.

Academische reizen biedt extra's
Bij Academische reizen gaat u op stap met specialisten die de bestemming bijzonder goed kennen, gesloten deuren voor u openen en u waar mogelijk, buiten de toeristische paden leiden. Zij laten u net die bijzondere, verscholen kapel zien, en wijzen u de weg naar dat ene leuke restaurantje. Het zijn juist die extra’s die uw reis tot een onvergetelijke belevenis maken. Standaard inbegrepen in onze reissommen zijn, anders dan bij de meeste reisorganisaties, vrijwel alle kosten. U weet zo altijd waar u aan toe bent. Een gedetailleerd overzicht van wat is inbegrepen vindt u onder ‘Algemene voorwaarden’.

Kleine gezelschappen
Academische reizen worden altijd uitgevoerd in kleine groepen van maximaal 25 deelnemers, exclusief reisleiding. Klein genoeg om flexibel te zijn en persoonlijke aandacht te geven en groot genoeg om te genieten van variatie in uw reisgezelschap. Ervaring leert dat de deelnemers van Academische reizen veelal zelfstandige, bereisde mensen zijn, die elkaar desalniettemin goed weten te vinden in een gezamenlijke belangstelling. Deze ontmoetingen, en de uitwisseling van ervaringen, maken een niet onbelangrijk deel uit van uw reisplezier.

De reisleiding
Academische reizen staan onder begeleiding van ‘wetenschappelijke reisleiders’: specialisten op een bepaald vakgebied, over het algemeen academici. Zij worden nu en dan bijgestaan door lokale Engels- of Duitssprekende gidsen waar dit verplicht is, of waar dit een toegevoegde waarde heeft. Waar zinvol en mogelijk, zal ook aparte technische reisleiding worden ingezet.

Vervoer
Academische reizen werkt samen met verschillende gerenommeerde lijndienstmaatschappijen. Bij de beschrijving van uw reis staat aangegeven welke maatschappij wordt ingezet. Ter plekke reizen we in comfortabele touringcars, altijd voorzien van airconditioning.

Accommodatie
Tijdens uw reis overnacht u in aangename, centraal gelegen, eersteklas hotels, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld in de reisbeschrijving.


Privacybeleid
Klik hier voor ons volledige privacy beleid. Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles