Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Voyage & Culture

Over Voyage & Culture
De bijzondere ontdekkingsreizen van Voyage & Culture maken een verscheidenheid aan culturele thema’s, zoals geschiedenis, architectuur en literatuur, op zinvolle wijze tastbaar door deze op locatie te verbinden met actualiteiten. De samenhang tussen de programmaonderdelen geeft de reis een wezenlijke dimensie, zodat het niet slechts een reeks bezienswaardigheden is. Deze intellectuele reizen zijn gericht op mensen met een nieuwsgierige blik op de wereld om ons heen. Er gaat altijd een expert mee om de medereizigers van belangrijke achtergrondkennis te voorzien en een genuanceerd wereldbeeld over te brengen. Niet zelden brengen ze stof tot nadenken of leidt het tot een interessante discussie. De experts behoren tot de specialisten in hun vakgebied, waardoor het vaak bekende namen zijn in de journalistiek, filosofie, het schrijversgilde of een andere discipline.

Voyage & Culture biedt extra's
Kwaliteit, kleinschaligheid, deskundigheid en de zoektocht naar authenticiteit. Aan de hand van deze vier uitgangspunten, die al meer dan 25 jaar voor ons gelden, stellen wij ieder jaar een bijzonder cultureel reisprogramma voor u samen.

Vanaf haar begin biedt Voyage & Culture een individuele stijl van reizen. ’Voyage’ staat bij ons voor ontdekkingsreis en onder ‘culture’ scharen wij niet alleen musea, theaters en concertzalen, maar ook cultuurhistorie in bredere zin, zoals karakteristieke landschappen en plaatselijke zeden en gebruiken. 

Gaandeweg verbreedden zich de uitgangspunten en doelstellingen van onze reizen. Sfeervolle, authentieke restaurants en goede, veelal gunstig gelegen hotels zijn onderdeel van de reiservaring en dragen sterk bij tot plezier. Specialistische begeleiders, liefst niet de traditionele toeristische gidsen, maar vakmensen verbeelden op aansprekende wijze de thematiek van de reis. Wij openden voor u deuren die voor velen gesloten bleven, zoals die van de particuliere kunstcollecties en de depots van de Hermitage, wij maakten atelierbezoek mogelijk, bezochten repetities en premières en verkeerden backstage in beroemde theaters. 

De formule heeft zich in de afgelopen decennia bewezen. Voor talloze culturele instellingen werden de (vrienden)reizen aan ons toevertrouwd. Zo organiseerden wij reizen voor Het Stedelijk Museum, Het Rijksmuseum Twenthe, Het Nationale Ballet en Het Orkest van de achttiende Eeuw, Het Nederlands Dans Theater en de Vrije Academie. Daarnaast heeft ons bedrijf nauwe banden met vele musea in het buitenland, waarbij de oudste samenwerking – die met het Staatsmuseum Hermitage in St. Petersburg – al meer dan 20 jaren telt. Ook voeren wij sinds 2005 reizen uit namens de NRC Handelsblad Academie naar aansprekende plekken op de wereld. Deze reizen worden rijkelijk opgeluisterd met lezingen van toonaangevende deskundigen over actuele, geschiedkundige, filosofische, sociaaleconomische, culturele en/of politieke onderwerpen. 

Op deze website vindt u de reizen die Voyage & Culture aanbiedt. Dit reisaanbod wordt gedurende het hele jaar aangevuld met informatie over nieuwe reizen. 

Privacybeleid
Klik hier voor ons volledige privacy beleid. Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles