Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Architectuur

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels
Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Architectuur

Het vroegste overgeleverde werk omtrent het onderwerp architectuur brengt ons terug naar ongeveer 20 v.Chr. Destijds vervaardigde de Romein Vitruvius een gids voor bouwprojecten - de architectura - waarin drie principes centraal stonden: schoonheid, stevigheid en bruikbaarheid. De balans tussen deze drie elementen was leidend, waarbij geen van drieën overheersend mocht zijn. Het tien hoofdstukken tellende ‘boek’ geldt als enige eigentijdse bron over klassieke architectuur.

Heden ten dage vertegenwoordigt het begrip architectuur een ruimere definitie: de kunst en wetenschap van het ontwerpen van de gebouwde omgeving, inclusief steden, gebouwen, woningen, interieurs en landschappen. Onze architectuurreizen kunnen betrekking hebben op al deze onderdelen en doen ons derhalve genieten van architectuur in de ruimste zin van het woord.

Door de eeuwen heen ontstonden en verdwenen verschillende stromingen en bouwstijlen, elk met eigen specifieke kenmerken. Gedurende onze architectuurreizen kan een bepaalde stijl of stroming centraal staan, zoals bijvoorbeeld de mudejar of art nouveau. In dit opzicht herbergt Frankrijk veelal gotiek, geldt Florence als het epicentrum van de renaissance en speelde barok een belangrijke rol in de geschiedenis van Rome.

Voorts kunnen tijdelijke tentoonstellingen, evenementen of anderszins opvallende exposities in uiteenlopende musea aanleiding geven voor een architectuurreis.

 

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles